Linkuri accesibilitate

Pe agendă | Moldova va continua să importe cereale din Ucraina. De ce s-a răzgândit Guvernul?


Ministerul Agriculturii va monitoriza, o dată la două zile, cantitatea de cereale importate din Ucraina și, dacă va fi înregistrat un flux masiv și acestea nu vor mai putea fi stocate în depozitele din R. Moldova, „executivul va interveni pentru gestionarea situației”
Ministerul Agriculturii va monitoriza, o dată la două zile, cantitatea de cereale importate din Ucraina și, dacă va fi înregistrat un flux masiv și acestea nu vor mai putea fi stocate în depozitele din R. Moldova, „executivul va interveni pentru gestionarea situației”

În acest episod aflați cum au reacționat fermierii moldoveni la decizia guvernului de a nu interzice, deocamdată, importul de cereale din Ucraina, și cum a reușit R.Moldova să urce în clasamentul țărilor care apără drepturile persoanelor LGBTI.

Moldova va continua să importe cereale din Ucraina. De ce s-a răzgândit Guvernul?
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:30:00 0:00

Autoritățile moldovene s-au răzgândit și nu vor interzice, deocamdată, importurile de cereale și semințe oleaginoase din Ucraina, dar au promis că vor monitoriza situația.

Decizia Guvernului survine la scurt timp după ce oficialități de la Kiev au amenințat că vor bloca importurile tuturor produselor din Republica Moldova, dacă Chișinăul se va alinia, așa cum anunțase, interdicției temporare a UE pentru cinci țări membre, afectate de surplusul de cerealele ieftine din Ucraina. Decizia executivului moldovean i-a dezamăgit pe fermieri, care se plâng că nu mai au mult până vor intra în faliment și amenință cu proteste.

Alte teme ale ediției din 11 mai:

  • R. Moldova este țara europeană care a progresat cel mai mult. în ultimul an, în ce privește protejarea drepturilor persoanelor LGBTI.
  • Cazul George Santos: Justiţia americană l-a inculpat pe deputatul republican, acuzat de declarații mincinoase pentru a fi ales în Congres și a se îmbogăți.
  • 90 de ani de la „arderea cărților” de către naziști.

Pe Agendă este un produs audio al Europei Libere. Cu un episod de patru ori pe săptămână, aduce 30 de minute de informație verificată și bine-pusă în context, cu moderatori experimentați, reporteri îndrăzneți și oaspeți de prestigiu. Pe Agendă sunt subiecte pe care alții în Moldova fie le rezolvă prea iute, fie le ignoră, fie le coafează ca să placă cuiva. Noi nu avem datorii, nu jucăm după rating și avem un singur obiectiv: adevărul.

Pe Agendă se difuzează atât sub formă de podcast pe moldova.europalibera.org, pe Apple Podcasts, Google Podcasts și Spotify, cât și ca produs de radio pentru stații afiliate din Moldova, inclusiv Jurnal FM și Eco FM.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG