Linkuri accesibilitate

Pe agendă | Posturi TV suspendate înainte de alegeri și declinul epocii biocombustibililor solizi


Cu mai puțin de o săptămână înaintea alegerilor generale locale, autoritățile moldovene au decis să suspende licența de emisie a șase posturi de televiziune.
Cu mai puțin de o săptămână înaintea alegerilor generale locale, autoritățile moldovene au decis să suspende licența de emisie a șase posturi de televiziune.

În acest episod, aflați de ce unele site-uri blocate de SIS continuă să fie active, dar și ce împiedică dezvoltarea sectorului de biocombustibili solizi din Republica Moldova.

Posturi TV suspendate înainte de alegeri și declinul epocii biocombustibililor solizi
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:30:00 0:00

Cu mai puțin de o săptămână înaintea alegerilor generale locale, autoritățile moldovene au decis să suspende licența de emisie a șase posturi de televiziune despre care au spus că sunt afiliate unor oligarhi fugari și ar sprijini eforturile Federației Ruse de a influența rezultatele scrutinului din 5 noiembrie. Totodată, s-a decis să fie blocate 30 de site-uri media, majoritatea rusești, care ar reprezenta „un pericol la adresa securității informaționale”. Decizia a fost criticată de câteva organizații importante care sprijină dezvoltarea presei independente din Moldova, iar unii experți au declarat că eficiența acesteia ar putea să fie minimă sau chiar contrară așteptărilor autorităților.

Alte teme ale ediției din 31 octombrie:

  • Criza energetică din ultimii doi ani și majorarea substanțială a prețului la gaze și energie electrică părea să ofere o șansă dezvoltării sectorului de biocombustibili solizi din R. Moldova, un sector pe care autoritățile l-au declarat prioritar în noua strategie energetică a țării. Proiectele de încălzire cu biomasă au cunoscut un avânt în deceniul trecut, fiind sprijinite de UE și PNUD, dar sectorul s-a aflat în declin în ultimii câțiva ani.
  • SUA au respins încercarea Rusiei de a da vina pe Ucraina și pe Occident pentru o revoltă antisemită la un aeroport din Daghestan, republică din Federația Rusă cu o populație majoritar musulmană.

Pe Agendă este un produs audio al Europei Libere. Cu un episod de patru ori pe săptămână, aduce 30 de minute de informație verificată și bine-pusă în context, cu moderatori experimentați, reporteri îndrăzneți și oaspeți de prestigiu. Pe Agendă sunt subiecte pe care alții în Moldova fie le rezolvă prea iute, fie le ignoră, fie le coafează ca să placă cuiva. Noi nu avem datorii, nu jucăm după rating și avem un singur obiectiv: adevărul.

Pe Agendă se difuzează atât sub formă de podcast pe moldova.europalibera.org, pe Apple Podcasts, Google Podcasts și Spotify, cât și ca produs de radio pentru stații afiliate din Moldova, inclusiv Jurnal FM și Eco FM.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG