Linkuri accesibilitate

Pe agendă | Moldova și spionii ruși „sub acoperire diplomatică”


Autoritățile moldovene au expulzat în luna august 45 de diplomați și membri ai personalului tehnic de la ambasada Federației Ruse la Chișinău

În acest episod, puteți afla câți dintre diplomații ruși care au rămas la Chișinău ar putea fi „spioni sub acoperire”, dar și cât de dependentă ar mai fi Moldova de livrările de gaze naturale rusești.

Moldova și spionii ruși „sub acoperire diplomatică”
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:30:00 0:00

Autoritățile moldovene au expulzat în luna august 45 de diplomați și membri ai personalului tehnic de la ambasada Federației Ruse la Chișinău, după ce o anchetă a publicației rusești The Insider și a postului moldovean Jurnal TV a descoperit un număr „excesiv” de antene pe clădirile ambasadei. Chișinăul a acuzat Moscova că și-ar folosi diplomații pentru „destabilizare” și a decis să limiteze numărul lor, invocând principiul parității. Dar o nouă investigație a Europei Libere a arătat că după expulzarea masivă din august în Moldova au rămas încă diplomați ruși care au legături cu serviciile de informații sau cu armata rusă.

Alte teme ale ediției din 7 septembrie:

  • Compania rusă Gazprom a avertizat Chișinăul că-și va apăra drepturile „prin toate mijloacele posibile”, după ce, pe 6 septembrie, autoritățile moldovene au anunțat că nu recunosc decât puțin peste 1% din datoria uriașă la gazele naturale pretinsă de furnizorul rus. Cât de dependentă mai este Moldova de livrările de gaze naturale din Federația Rusă?
  • Președinta Maia Sandu, la summit-ul de la București al Inițiativei celor Trei Mări.
  • Vor fi influențate alegerile americane de creșterea prețurilor la petrol?

Pe Agendă este un produs audio al Europei Libere. Cu un episod de patru ori pe săptămână, aduce 30 de minute de informație verificată și bine-pusă în context, cu moderatori experimentați, reporteri îndrăzneți și oaspeți de prestigiu. Pe Agendă sunt subiecte pe care alții în Moldova fie le rezolvă prea iute, fie le ignoră, fie le coafează ca să placă cuiva. Noi nu avem datorii, nu jucăm după rating și avem un singur obiectiv: adevărul.

Pe Agendă se difuzează atât sub formă de podcast pe moldova.europalibera.org, pe Apple Podcasts, Google Podcasts și Spotify, cât și ca produs de radio pentru stații afiliate din Moldova, inclusiv Jurnal FM și Eco FM.
XS
SM
MD
LG