Linkuri accesibilitate

Pe agendă | Premierul Dorin Recean face apel la calm, după protestele de la Comrat


Dorin Recean
Dorin Recean

În acest episod, aflați cum a reacționat Guvernul la acuzațiile că ar încerca să influențeze rezultatele recentelor alegeri din autonomia găgăuză și ce alte acorduri cu CSI a decis să denunțe Chișinăul.

Premierul Dorin Recean a lansat un apel la calm în autonomia găgăuză, miercuri, după ce, în ajun, ofițerii Centrului Național Anticorupție au descins la sediul judecătoriei din Comrat și au confiscat listele electorale din turul doi al alegerilor pentru funcția de bașcan, câștigate de Evghenia Guțul, candidata formațiunii pro-ruse Șor. CNA spune că au „bănuiala rezonabilă” că în alegeri au votat „suflete moarte” și că ancheta vizează și finanțarea ilegală a campaniei unui concurent electoral. Deschiderea ofițerilor CNA a stârnit un protest spontan la Comrat. Deputați în Adunarea Populară au calificat acțiunile CNA drept presiuni asupra autonomiei găgăuze.

Premierul Dorin Recean face apel la calm, după protestele de la Comrat
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:30:00 0:00

Alte teme ale ediției din 17 mai:

  • Guvernul a început procedura de denunțare a două acorduri din cadrul CSI.
  • „Integrare europeană vs. separatism teritorial” – un comentariu al scriitorului Vitalie Ciobanu.
  • Invitatul rubricii „Panorama interviu”, profesorul Charles Kupchan, unul din cei mai cunoscuți analiști americani din tabăra „pragmaticilor moderați”, crede că Washingtonul trebuie să fie pregătit pentru o „cale diplomatică” și „o pace negociată în Ucraina”.
  • Belarus: ce va urma dacă moare Lukașenko?
  • Dezbateri în Congresul american despre necesitatea reglementării inteligenței artificiale.

Pe Agendă este un produs audio al Europei Libere. Cu un episod de patru ori pe săptămână, aduce 30 de minute de informație verificată și bine-pusă în context, cu moderatori experimentați, reporteri îndrăzneți și oaspeți de prestigiu. Pe Agendă sunt subiecte pe care alții în Moldova fie le rezolvă prea iute, fie le ignoră, fie le coafează ca să placă cuiva. Noi nu avem datorii, nu jucăm după rating și avem un singur obiectiv: adevărul.

Pe Agendă se difuzează atât sub formă de podcast pe moldova.europalibera.org, pe Apple Podcasts, Google Podcasts și Spotify, cât și ca produs de radio pentru stații afiliate din Moldova, inclusiv Jurnal FM și Eco FM.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG