Linkuri accesibilitate

Pe agendă | SUA sancționează agenți ruși acuzați de activități împotriva guvernului R. Moldova


Ministerul american de Finanțe (Departamentul Trezoreriei).

În acest episod, aflați cine sunt persoanele sancționate de SUA pentru a fi încercat să răstoarne puterea de la Chișinău, și la ce etapă a ajuns concursul pentru selectarea noilor membri ai Consiliului Superior al Procurorilor.

Statele Unite au anunțat, pe 5 iunie, sancționarea mai multor persoane despre care spun că sunt implicate în activități de destabilizare a guvernului de la Chișinău în interesul Moscovei. Persoanele sancționate ar face parte dintr-o operațiune globală, afiliată Federației Ruse, și care vizează Ucraina, țările învecinate cu aceasta, inclusiv Republica Moldova, precum și țările balcanice, Uniunea Europeană, Marea Britanie și Statele Unite ale Americii.

Într-un comunicat al Ministerului de Finanțe al Statelor Unite se spune, între altele, că aceste sancțiuni fac parte dintr-un efort continuu de a combate influența malignă a Rusiei în Republica Moldova.

SUA sancționează agenți ruși acuzați de activități împotriva guvernului R. Moldova
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:30:00 0:00

Alte teme ale ediției din 6 iunie:

  • Comisia pre-vetting a descalificat doi candidați din cursa pentru funcția de membru al Consiliului Superior al Procurorilor.
  • Când și cum ar putea continua extinderea spre Est a Uniunii Europene?
  • UE pregătește un „pachet de legi pentru apărarea democrației”, cu gândul mai ales la Rusia și China, dar se izbește de opoziția acerbă a societății civile.
  • Un nou pericol de recesiune pe piața imobiliară din SUA.

Pe Agendă este un produs audio al Europei Libere. Cu un episod de patru ori pe săptămână, aduce 30 de minute de informație verificată și bine-pusă în context, cu moderatori experimentați, reporteri îndrăzneți și oaspeți de prestigiu. Pe Agendă sunt subiecte pe care alții în Moldova fie le rezolvă prea iute, fie le ignoră, fie le coafează ca să placă cuiva. Noi nu avem datorii, nu jucăm după rating și avem un singur obiectiv: adevărul.

Pe Agendă se difuzează atât sub formă de podcast pe moldova.europalibera.org, pe Apple Podcasts, Google Podcasts și Spotify, cât și ca produs de radio pentru stații afiliate din Moldova, inclusiv Jurnal FM și Eco FM.
XS
SM
MD
LG