Linkuri accesibilitate

Pe agendă | Totul despre alegerile locale și marile mize ale scrutinului din toamnă


Pe 5 noiembrie, vor fi aleși primarii și consilierii locali din peste 900 de localități.

În acest episod, discutăm despre cum a început perioada electorală pentru alegerile locale și care sunt mizele scrutinului din 5 noiembrie, dar și despre schimbările pe care guvernul le pregătește în domeniul energiei regenerabile.

A început oficial perioada electorală pentru alegerile generale locale din Republica Moldova. Pe 5 noiembrie, vor fi aleși primarii și consilierii locali din peste 900 de localități. Ce va urma în această perioadă de aproximativ trei luni și care este miza acestui scrutin electoral?

Totul despre alegerile locale și marile mize ale scrutinului din toamnă
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:30:00 0:00

Alte teme ale ediției din 8 august:

  • Guvernul de la Chișinău își propune să sporească în mod considerabil producția și consumul de energie din surse regenerabile, aliniindu-se astfel unor obiective ale UE. Pentru aceasta însă ar fi necesare schimbări importante în legislația privind energia regenerabilă.
  • Dreapta radicală germană şi pregătirile pentru europarlamentare. Partidul Alternativa pentru Germania (AfD) şi-a nominalizat candidaţii pentru alegerile europene din 2024.
  • În SUA cresc îngrijorările în legătură cu acțiunile de spionaj ale Chinei. Deputatul republican Mike Gallagher: „Ne trezim prea încet!”

Pe Agendă este un produs audio al Europei Libere. Cu un episod de patru ori pe săptămână, aduce 30 de minute de informație verificată și bine-pusă în context, cu moderatori experimentați, reporteri îndrăzneți și oaspeți de prestigiu. Pe Agendă sunt subiecte pe care alții în Moldova fie le rezolvă prea iute, fie le ignoră, fie le coafează ca să placă cuiva. Noi nu avem datorii, nu jucăm după rating și avem un singur obiectiv: adevărul.

Pe Agendă se difuzează atât sub formă de podcast pe moldova.europalibera.org, pe Apple Podcasts, Google Podcasts și Spotify, cât și ca produs de radio pentru stații afiliate din Moldova, inclusiv Jurnal FM și Eco FM.
XS
SM
MD
LG