Linkuri accesibilitate

Pe agendă | Cu războiul în coaste: cum s-a schimbat într-un an viața în satul Larga, r. Briceni  


În acest episod, aflați cum s-au obișnuit sau nu oamenii dintr-un sat de la extremitatea de nord a țării cu războiul din Ucraina, intrat în al doilea an, dar și cum zac în depozitele unor spitale din R. Moldova aparate și dispozitive de ultimă generație, valorând milioane de lei.  

La Larga, r. Briceni, un sat aflat la numai 5km de granița cu Ucraina, au căzut fragmente de rachete rusești trimise să provoace distrugere în țara vecină, și tot prin Larga au trecut refugiați, în drum spre Chișinău și Europa. Cum privesc localnicii ce s-a întâmplat și ce speranțe au, pe mai departe?

Cu războiul în coaste: cum s-a schimbat într-un an viața în satul Larga, r. Briceni  
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:29:58 0:00

Alte teme ale episodului difuzat pe 7 februarie:

  • Cum au ajuns frații Vitali și Wladimir Klitschko din vedete ale boxului apărători ai Ucrainei invadate de Rusia;
  • Ca să împlinescă visul de mărire al lui Vladimir Putin, armata rusă aruncă în luptă în Ucraina nu doar membrii etniilor minoritare din F. Rusă, dar și cetățenii unor foste republici sovietice din Asia Centrală;
  • Washingtonul spune că deocamdată, cel puțin, China nu livrează arme Rusiei, dar nu garantează că lucrurile vor rămâne așa.

Pe Agendă este un produs audio al Europei Libere. Cu un episod de patru ori pe săptămână, aduce 30 de minute de informație verificată și bine-pusă în context, cu moderatori experimentați, reporteri îndrăzneți și oaspeți de prestigiu. Pe Agendă sunt subiecte pe care alții în Moldova fie le rezolvă prea iute, fie le ignoră, fie le coafează ca să placă cuiva. Noi nu avem datorii, nu jucăm după rating și avem un singur obiectiv: adevărul.

Pe Agendă se difuzează atât sub formă de podcast pe moldova.europalibera.org, pe Apple Podcasts, Google Podcasts și Spotify, cât și ca produs de radio pentru stații afiliate din Moldova, inclusiv Jurnal FM și Eco FM.

  • 16x9 Image

    Mircea Ţicudean

    La Europa Liberă sunt din 1993. Am lucrat mai întâi în secția pentru România, la Programul Internațional, apoi la emisiunea radio pentru R. Moldova, cu o întrerupere de 2-3 ani în care am fost în slujba departamentului de training al Europei Libere, unde am fost și director interimar o perioadă. Începuturile jurnalistice au fost concentrate pe critica literară și actualitate culturală. În prezent, domeniile predilecte sunt progresul social (drepturile minorităților, egalitatea de gen, echitatea socială), prevenirea catastrofei climaterice etc.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG