Linkuri accesibilitate

Pentagonul anunță un ajutor militar de 125 milioane de dolari pentru Ucraina


Pentagonul a anunțat un pachet de ajutor militar de 125 milioane de dolari pentru Ucraina, care include și două bărci de patrulare Mark VI pentru a ajuta țara să-și apere apele teritoriale. In acest pachet sunt radare pentru contracararea artileriei, suport pentru imagini și capacități de analiză prin satelit și echipamente pentru sprijinirea tratamentului medical militar și combaterea procedurilor de evacuare.

Pentagonul a mai spus că restul de 150 de milioane de dolari în ajutor militar aprobat de Congresul SUA pentru anul bugetar 2021 nu vor fi furnizate până când departamentele de stat și de apărare nu vor putea să certifice parlamentarilor că Ucraina a făcut „progrese suficiente în reformele cheie în domeniul apărării anul acesta."

"Departamentul încurajează Ucraina să continue să adopte reforme care să consolideze controlul civil al armatei, să promoveze transparența și responsabilitatea în industria de apărare și în achiziții și să își modernizeze sectorul de apărare în alte domenii cheie, în conformitate cu principiile și standardele NATO", se arată în declarația de ieri a Pentagonului.

„Această acțiune reafirmă angajamentul SUA de a furniza arme letale defensive pentru a permite Ucrainei să se apere mai eficient împotriva agresiunii rusești”, se menționează în declarație.

Președintele Joe Biden a repetat recent că Statele Unite nu vor accepta niciodata anexarea peninsulei Crimeea la Rusia și vor continua să sprijine Ucraina.

XS
SM
MD
LG