Linkuri accesibilitate

Pentagonul: situația securității în Afganisntan „nu merge în direcția bună”


Afgani care au fugit de la Kunduz, după ce capitala de provincie a fost cucerită de milițiile Taliban, Kabul, Afganistan, 9 august 2021.

Pentagonul a declarat luni că situaţia securităţii în Afganistan „nu merge în direcţia bună”' în timp ce milițiile taliban au capturat a şasea capitală de provincie afgană.

Purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby, a declarat că Statele Unite sunt profund îngrijorate în legătură cu această tendinţă, menţionând că forţele de securitatea afgane au capacitatea de a lupta împotriva grupului de insurgenţi.

Talibanii au preluat controlul luni asupra oraşului Aibak, în nordul Afganistanului, aceasta fiind a şasea capitală de provincie care cade în mâinile insurgenţilor în ultimele patru zile, notează AFP, citând surse de la faţa locului.

Astfel, talibanii controlează de acum şase din cele 34 capitale de provincii în Afganistan, după ce duminică au preluat Kunduz, marele oraş din nord-estul Afganistanului, Taloqan, situat la 50 km la est de acesta, şi Sar-e-Pul, 400 km mai la vest.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG