Linkuri accesibilitate

Pentru prima dată de la începutul războiului, un antreprenor rus este scos de pe lista de sancțiuni a SUA


Anatoli Karacinski
Anatoli Karacinski

Ministerul de Finanțe al Statelor Unite l-a exclus de pe lista de sancțiuni pe co-fondatorul grupului IBS, Anatoli Karacinski, potrivit unui mesaj publicat pe pagina de internet a departamentului.

Este primul caz de ridicare a restricțiilor impuse unui om de afaceri rus de la începutul războiului de amploare al Federației Ruse împotriva Ucrainei. Motivele deciziei nu sunt explicate.

Karacinski a fost sancționat în luna aprilie a anului trecut în calitate de membru al consiliului de supraveghere al băncii Otkritie. În câteva zile s-a aflat că omul de afaceri și-a prezentat împuternicirile.

După ce a fost sancționat, Karacinski a demisionat din consiliul de administrație al IBS și apoi și-a vândut acțiunile de management.

IBS a fost înființată în 1992. Compania se ocupă, printre altele, cu dezvoltarea de software, implementarea de aplicații de afaceri și alte soluții IT.

În 2021, Karacinsk era clasat pe locul 149 în lista celor mai bogați oameni de afaceri din Rusia, potrivit Forbes. Averea sa a fost estimată la 800 de milioane de dolari.

Antreprenorul se află și pe lista de sancțiuni a Ucrainei. Alte țări nu au introdus restricții împotriva lui Karacinski.

După ce Rusia a început războiul pe scară largă în Ucraina, nici SUA, nici țările europene nu au ridicat sancțiunile împotriva oamenilor de afaceri ruși. Potrivit Bloomberg, în luna iunie a anului trecut, aproximativ 40 de ruși s-au adresat autorităților Uniunii Europene cu o cerere de retragere a sancțiunilor.

XS
SM
MD
LG