Linkuri accesibilitate

Percheziții la locuințele unor jurnaliști ruși care au legătură cu fostul deputat fugar Ponomariov


Fostul deputat Ilia Ponomariov, 25 martie 2017

Rapoartele mass-media din Rusia afirmă că poliția a percheziționat locuințele unor jurnaliști din diferite părți ale țării, într-o acțiune care ar putea avea legătură cu fostul deputat fugar Ilia Ponomariov, care în prezent locuiește în Ucraina.

După ce Rusia a lansat invazia în Ucraina, Ponomariov s-a alăturat grupului de apărare teritorială a Ucrainei și a creat două canale YouTube prin intermediul cărora a îndemnat cetățenii ruși să fie înarmați și să lupte împotriva autorităților ruse. Comitetul de anchetă al Rusiei a lansat o anchetă împotriva lui Ponomariov, acuzându-l că a discreditat forțele armate ale Rusiei.

Agenția de știri RIA Novosti a citat la 8 septembrie surse din cadrul forțelor de ordine care au declarat că poliția a percheziționat locuințele administratorilor canalelor YouTube ale lui Ponomariov. Alte canale de știri informau că au avut loc percheziții la locuința lui Vladislav Postnikov, jurnalist din Ekaterinburg, a Iuliei Glazova, jurnalistă din Tiumen și fostă colaboratoare RFE/RL, și a Bellei Nasibian, jurnalistă din Rostov pe Don.

Perchezițiile fac parte, se spune, dintr-o anchetă lansată împotriva lui Ponomariov, pe care autoritățile ruse îl acuză că a îndemnat la comiterea de atacuri teroriste în interiorul țării. Ponomariov, în vârstă de 47 de ani, a fost singurul deputat din Duma de Stat care s-a opus anexării Crimeii de către Rusia, în 2014, la Ucraina. El a fugit din Rusia în Statele Unite în 2014 și ulterior s-a mutat în Ucraina.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG