Linkuri accesibilitate

Percheziții într-un dosar de corupere a alegătorilor pentru a vota în favoarea candidatei Partidului Șor la alegerile din Găgăuzia


Candidata Partidului Șor, Evghenia Guțul, a ocupat locul doi la alegerile pentru funcția de bașcan al autonomiei găgăuze, urmând să se confrunte în turul doi de scrutin cu candidatul socialiștilor, Grigorii Uzun.
Candidata Partidului Șor, Evghenia Guțul, a ocupat locul doi la alegerile pentru funcția de bașcan al autonomiei găgăuze, urmând să se confrunte în turul doi de scrutin cu candidatul socialiștilor, Grigorii Uzun.

Ofițerii Inspectoratului Național de Investigații, angajații CNA și procurorii anticorupție au percheziționat duminică, 7 mai, Oficiile Teritoriale ale Partidului Șor din Comrat și Vulcănești, regiunea găgăuză. Inspectoratul General de Poliție (IGP) anunță că nicio persoană nu a fost reținută.

Potrivit unui comunicat al IGP, acțiunile au loc în cadrul unui dosar „privind coruperea alegătorilor de către reprezentanții unei formațiuni politice în vederea determinării acestora de a vota un concurent electoral la alegerile din UTA Găgăuzia”. Oamenii legii susțin că există probe care ar arăta că activiștii Partidului Șor ar fi primit fiecare câte 15.000 de lei pentru a corupe 30 de alegători de a vota în favoarea Evgheniei Guțul.

În cadrul perchezițiilor, au fost ridicate liste și înscrisuri cu informații despre persoane și mijloacele financiare achitate, bani, telefoane mobile și alte dispozitive cu informații.

„Reprezentanții staffului electoral al candidatei partidului Șor ar fi comis încălcări ale legislației electorale precum: transportarea organizată contra plată a alegătorilor la secțiile de votare, plasarea afisajului electoral în locuri nepermise, dar și acceptarea unor mijloace băneşti despre care se presupune că au fost primite de la grupul criminal organizat şi nu au fost declarate la CEC”, se mai precizează în comunicatul IGP.

Partidul Șor anunța astăzi că șefii organizațiilor teritoriale din regiunea găgăuză și reprezentanți ai staffului electoral al candidatei formațiunii la funcția de bașcan al Găgăuziei, Evgheni Guțul, au fost percheziționați și reținuți.

Te-ar putea interesa și: Câți bani au ridicat procurorii de la Partidul Șor timp de nouă luni de anchetă

„Regimul a recurs la șantaj, amenințări și rețineri, pentru a-i speria pe oameni și a-i determina să nu participe la protestele antiguvernamentale”, se mai arată în comunicatul partidului Șor.

  • 16x9 Image

    Virginia Nica

    Sunt parte a echipei Europei Libere Moldova din august 2022 și realizez materiale scrise, audio și video despre economie și, în mod special, despre agricultură. După ce am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării a Universității de Stat din Moldova în 2005, am activat în mai multe redacții de presă tipărită și online.

XS
SM
MD
LG