Linkuri accesibilitate

Pericol nuclear. Papa Francisc îndeamnă lumea „să învețe din istorie”


Reflectând asupra războiului din Ucraina, papa Francisc a îndemnat lumea să învețe din istorie cu privire la amenințarea războiului nuclear și să aleagă calea păcii, în timp ce a deplâns, de asemenea, situația dificilă a ucrainenilor forțați să fugă din acest conflict.

„Nu putem uita pericolul războiului nuclear care amenința lumea la acea vreme”, a spus Francisc în timpul unei slujbe în Piața Sfântul Petru, pe 9 octombrie, referindu-se la anii Războiului Rece din anii 1960.

„De ce să nu învățăm din istorie? Chiar și în acea perioadă au existat conflicte și tensiuni uriașe, dar s-a ales calea păcii”, a spus Francisc, în vârstă de 85 de ani. El le-a cerut celor prezenți să își amintească de situația dificilă a ucrainenilor care fug de război, despre care a spus că „ne provoacă mari suferințe”.

Papa a evitat în cea mai mare parte a timpului să atace direct Rusia de la invazia neprovocată din 24 februarie a Ucrainei, dar vorbește din ce în ce mai mult împotriva morții și distrugerilor provocate de război și a crizei refugiaților aferente.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG