Linkuri accesibilitate

Persoanele care intră în România din statele din afara UE, obligate să prezinte un test PCR


Ministrul român al sănătății, Alexandru Rafila
Ministrul român al sănătății, Alexandru Rafila

Persoanele care intră în România din statele din afara Uniunii Europene - inclusiv cele vaccinate anti-COVID - vor avea obligația să prezinte un test PCR obținut cu cel mult 48 de ore înaintea călătoriei.

Cei care nu sunt vaccinați vor intra automat în carantină timp de 10 zile. Persoanele care vin din țările UE - nu și cele vaccinate - trebuie să prezinte test PCR făcut cu 72 de ore înaintea călătoriei, iar cele nevaccinate vor intra, de asemenea, în carantină. De asemenea, din 20 decembrie în România va fi implementat Passenger Locator Form (PLF). Măsurile au fost decise de autoritățile de la București în contextul în care în România au fost confirmate primele două cazuri de COVID-19 cu varianta Omicron a SARS-CoV2, informează site-urile de știri din România.

Primii doi pacienți confirmați în România cu varianta Omicron a SARS-CoV2 sunt o femeie în vârstă de 48 de ani din județul Brașov și un bărbat în vârstă de 59 de ani din județul Vaslui, repatriați pe 30 noiembrie din Africa de Sud – și ei sunt în stare bună. Unul dintre ei este asimptomatic, iar celălalt are simptome foarte ușoare, de „răceală banală”, a afirmat duminică ministrul român al Sănătății, Alexandru Rafila.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG