Linkuri accesibilitate

Peste 1 milion de infecții cu coronavirus în America în ultimele șapte zile


Laborator în Houston

Statele Unite au înregistrat peste 1 milion de infecții cu coronavirus în ultimele șapte zile. Creșterea în continuare a numărului de cazuri confirmate, pe care unele predicții o sugerează, este de două până la trei ori mai mare și ar putea duce la prăbușirea sistemelor spitalicești, care sunt deja copleșite de pacienți. Peste 82.000 de oameni sunt spitalizați în prezent în Statele Unite, o creștere de 50% față de doar 10 zile în urmă. Decesele zilnice se ridică, de asemenea. Numărul de morți într-o singură zi, pe 19 noiembrie, a fost mai mare de 2.000, pentru prima dată din luna iunie. Începând cu 20 noiembrie, 22 de state, precum și numeroase orașe au impus restricții mai dure.

În Canada, Toronto și suburbiile sale au anunțat un al doilea lockdown începând de săptămâna viitoare. O mare parte din Europa este de câteva săptămâni confruntată cu măsuri restrictive dure pentru a opri un al doilea val al virusului. Există semne că restricțiile încetinesc rata noilor infecții. Franța, Italia, Germania și Marea Britanie sunt țările în care cifrele încep să scadă. Autoritățile spun că este încă prea devreme pentru a slăbi restricțiile și se așteaptă ca iarna să fie complicată din acest punct de vedere.

În Balcani, Macedonia de Nord și-a declarat prima stare de urgență la nivel național, permițând utilizarea armatei pentru combaterea pandemiei.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG