Linkuri accesibilitate

Peste 400 de companii, inclusiv Coca-Cola, Adidas și Starbucks, urmează să-și retragă publicitatea de pe Facebook


Peste 400 de companii , inclusiv Coca-Cola, Adidas și Starbucks, urmează să-și retragă publicitatea de pe Facebook de miercuri pentru că giganta rețea de socializare nu a reușit să stăvilească discursul de ură care se răspândește prin ea.

Activiștii pentru drepturile civile din Statele Unite au cerut corporațiilor ajutor pentru a presa Facebook ca să ia măsuri pentru a bloca discursul de ură după moartea afro-americanului George Floyd provocată de o acțiune a poliției la Minneapolis, în mai, deces ce a stârnit un val de proteste anti rasiale în Statele Unite și în Europa.

Organizații pentru drepturi civile, inclusiv Liga anti-defăimare, Asociația Națională pentru Promovarea Persoanelor de culoare (NAACP) și Color of Change au început campania „Stop Hate for Profit” după moartea lui Floyd.

Grupurile au venit cu 10 solicitări pentru Facebook.

Potrivit agenției Reuters, au avut loc cel puțin două întâlniri între conducerea companiei Facebook și agenții de publicitate în ajunul planificării boicotului planificat să dureze o lună.

Potrivit sursei citate reprezentanții gigantului social-media nu au oferit nicio informație nouă despre modul în care vor aborda discursul de ură.

O purtătoare de cuvânt a declarat marți seară că directorul executiv Facebook, Mark Zuckerberg, a acceptat să se întâlnească cu organizatorii boicotului, dar nu a oferit alte detalii.

Facebook a spus la începutul acestei săptămâni că se va supune unui audit despre discursurile de ură de pe rețeaua Facebook .Înainte de începerea boicotului, planificat să înceapă miercuri Facebook a anunțat că a întrerupt o „rețea anti-guvernamentală violentă din Statele Unite”.

Rețeaua a fost asociată cu mișcarea „Boogaloo”, ai cărei adepți au apărut la protestele recente în timp ce erau puternic înarmați, a anunțat Facebook.

Facebook a eliminat 220 de conturi și alte 95 de conturi de pe Instagram, împreună cu 28 de pagini și 106 de grupuri ale acestei rețele.

Facebook a adăugat că a eliminat, de asemenea, peste 400 de grupuri și peste 100 de alte pagini cu conținut similar.

„Acesta este cel mai recent pas în angajamentul nostru de a interzice persoanelor care proclamă violența să folosească platforma noastră", a spus Facebook.

Printre alte firme incluse în boicot se numără companiile auto Ford, Honda, Volkswagen, cofetăria Mars, firma de telecomunicații Verizon, compania de băuturi și băuturi spirtoase Diageo și compania de bunuri de larg consum Unilever.

Boicotul așteptat este puțin probabil să aibă un impact financiar mare pentru Facebook, care a declarat anul trecut că cei mai mulți 100 de agenți de publicitate au reprezentat mai puțin de 20 la sută din totalul veniturilor publicitare, estimate la 70 de miliarde de dolari anual.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG