Linkuri accesibilitate

Peste 41 milioane de lei vor fi alocate pentru plata indemnizațiilor unice angajaților din sistemul medical infectați cu COVID-19


Guvernul interimar va aloca din fondul de investiții peste 41 milioane de lei pentru plata indemnizațiilor unice de 16 mii de lei angajaților din sistemul medical infectați cu COVID-19. Decizia a fost luată la ședința de miercuri a cabinetului condus de Aureliu Ciocoi. Ea mai prevede că în cazul altor câteva categorii de angajați publici indemnizația va fi acordată dacă au fost infectați în exercitarea funcției înainte de 30 septembrie 2020.

Indemnizațiile for fi distribuite de autoritățile publice centrale sau locale în funcție de beneficiari. Ciocoi a spus că guvernul a găsit resurse pentru a-și „onora obligațiile față de medici și cei care luptă cu pandemia”, dar că situația este „dificilă”. Guvernul interimar nu poate decide asupra unor cheltuieli noi, dar poate redistribui unele fonduri existente. Fostul guvern Chicu a cerut toamna trecută anularea indemnizației introduse la începutul pandemiei, dar parlamentul a respins cererea.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG