Linkuri accesibilitate

Peste 8 milioane de infectați cu coronavirus în SUA - Europa se întoarce la recordurile din primăvară


Coadă la testul de Covid-19, Brooklyn, New York, 8 octombrie 2020.
Coadă la testul de Covid-19, Brooklyn, New York, 8 octombrie 2020.

Numărul total al celor contaminați cu noul coronavirus în Statele Unite a trecut de 8 milioane, după ce joi, s-au anunțat încă 60 de mii de cazuri noi de infectare. Cel mai mare număr din august, potrivit Universității Johns Hopkins. Experții cred că explozia de noi cazuri se datorează redeschiderii școlilor și universităților și faptului că oamenii nu mai respectă consecvent măsurile de bază de securitate sanitară.

Numărul de noi cazuri crește în mod alarmant și în Europa, care a întrecut Statele Unite și India ca număr de noi infectări pe zi. Multe guverne au impus măsuri drastice de limitare a vieții sociale: în Cehia s-au închis școlile și restaurantele și s-a interzis consumul de alcool în locuri publice, în Franța s-a impus și o interdicție de circulație pe timpul nopții la Paris și în alte mari orașe.

În Marea Britanie, jumătate din nordul Angliei este pusă sub restricții sanitare severe. În Germania, Italia și Polonia, numărul de noi infectări atinge din nou nivelul din primăvară, motiv pentru care directorul pentru Europa al Organizație Mondiale a Sănătății a declarat joi că măsurile speciale de securitate sanitară luate de guvernele europene sunt „absolut necesare”.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG