Linkuri accesibilitate

Peter Michalko își încheie mandatul de șef al Delegației UE în R.Moldova


Peter Michalko în studioul Europei Libere de la Chișinău

Peter Michalko își încheie, la sfârșitul acestei luni, mandatul de șef al Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova, iar în locul său a fost numit Janis Mazeiks. Din luna septembrie, Michalko va activa în calitate de șef al Delegației Uniunii Europene în Azerbaidjan.

Este o mare onoare să fiu numit de Josep Borrell în calitate de nou șef al delegației Uniunii Europene în Azerbaidjan. Voi părăsi Chișinăul la sfârșitul acestei luni după patru ani de muncă asupra relației UE-Moldova, pentru a-mi începe noul mandat la Baku și pentru a lucra intens pentru cooperarea UE-Azerbaidjan”, a scris Peter Michalko pe pagina sa de Facebook. Michalko a fost numit șef al Delegației UE la Chișinău în luna mai 2017 de către Federica Mogherini. Înainte de a veni în misiune la Chișinău, Peter Michalko a fost ambasador al Republicii Slovace în Republica Elenă.

În luna mai, Peter Michalko a fost decorat cu „Ordinul de Onoare” de președinta Moldovei, Maia Sandu, care i-a mulțumit astfel pentru sprijinul constant oferit Republicii Moldova pe parcursul mandatului său.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG