Linkuri accesibilitate

Petiție pentru adoptarea proiectului de lege care sancționează infracțiunile motivate de prejudecăți


Coaliția pentru incluziune și nediscriminare lansează Campania #PunctPeUră!Votați301!, Chișinău, 15 februarie 2021.
Coaliția pentru incluziune și nediscriminare lansează Campania #PunctPeUră!Votați301!, Chișinău, 15 februarie 2021.

Coaliția pentru incluziune și nediscriminare (CIN) a lansat marți, 16 februarie, petiția „#PunctPeUră!Votați301!”.

„Scopul Campaniei” se arată într-un comunicat de presă, „este de a cere autorităților statului reluarea procesului de definitivare și adoptare a proiectului de lege 301/2016 privind reglementarea infracțiunilor motivate de prejudecat”, abandonat cu aproape cinci ani în urmă.

Coaliția pentru Incluziune și Nediscriminare mai arată că pe 5 februarie a trimits Comisiei Juridice din Parlament și președintei Maia Sandu o petiție prin care solicită „în mod repetat” definitivarea proiectului de lege 301/2016 dar și informații despre motivul care a dus la tergiversarea acestui proces.

Coaliția pentru Incluziune și Nediscriminare (CIN) este o platformă de advocacy, formată din 14 ONG-uri care militează pentru drepturile omului, inclusiv ale persoanelor cu dizabilități, victimelor violenței în familie, minorităților etnice, persoanelor LGBT+ etc. CIN a fost creată în cadrul proiectul „Advocacy pentru o protecţie mai bună împotriva discriminării” implementat de Fundația Est-Europeană (FEE) şi Centrul Parteneriat pentru Dezvoltare (CPD) în colaborare cu Consiliul pentru prevenirea şi eliminarea discriminării şi asigurarea egalităţii. Acest proiect este finanţat de Uniunea Europeană şi co-finanţat de Suedia.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG