Linkuri accesibilitate

Pfizer/BioNTech, primul vaccin anti-Covid care primește autorizare definitivă în SUA


Vaccinul Pfizer/BioNTech este primul vaccin anti Covid-19 care a primit autorizația finală în Statele Unite din partea Administrației pentru Alimente și Medicamente (FDA), ceea ce -speră administrația americană – va da un nou impuls campaniei naționale de vaccinare.

Până acum, în Statele Unite, Administrația pentru Alimente și Medicamente (FDA) a permis utilizarea a trei vaccinuri anti-Covid, dar toate primiseră o așa-numită autorizație de urgență, fază intermediară până la omologarea definitivă. Celelalte două vaccinuri sunt produse de Moderna și de Johnson & Johnson.

Președintele Binde a salutat decizia autorității sanitare drept un moment cheie în lupta cu pandemia de coronavirus și a apelat la cât mai multe firme să le pretindă angajaților să se vaccineze.

Casa Albă a făcut deja vaccinarea obligatorie pentru angajații federali, în timp ce Pentagonul a extins această măsură la militari. O serie de state, începând cu statul New York, au impus de asemenea vaccinarea personalului medical și a celui didactic.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG