Linkuri accesibilitate

PG cere strămutarea cazului ce-l vizează pe Viorel Morari la o altă instanță


Viorel Morari
Viorel Morari

Procuratura Generală (PG) solicită strămutarea cazului Viorel Morari la o altă instanță și implicarea Inspecției Judiciare a Consiliului Superior al Magistraturii. Într-un comunicat se precizează că în dosarul Morari ar fi fost depistate din start „probleme majore din cadrul sistemului judecătoresc”. Este vorba de dosarul în care Viorel Morari este acuzat de abuz în serviciu, fals în acte publice și amestec în înfăptuirea urmăririi penale.

Dosarul fostului șef al Procuraturii Anticorupție fusese dat unui singur judecător. Considerat un caz deosebit de complicat și cu implicații sociale majore, la cererea avocatului lui Morari s-a constituit un complet de trei judecători. Dar, precizează Procuratura Generală, ceilalți doi nu au fost aleși aleator, ci numiți de vicepreședintele Judecătoriei Chișinău, Dorin Dulghieru, relatează Agora.md.

Cum „doar judecătorul care a fost desemnat aleatoriu pe acest caz a avut o opinie separată, iar ceilalți doi judecători au decis eliberarea lui Viorel Morari sub control judiciar, Procuratura Generală va adresa CSJ o cerere de strămutare a acestei cauze la o altă instanță”, se arată în cererea PG.

Amintim că Viorel Morari a fost eliberat din arest preventiv pe 14 februarie 2020, după prima ședință de judecată și pus sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.​ Între timp, pe 12 februarie, Procurorul General a anunțat că lui Viorel Morari i s-a intentat un nou dosar penal, pentru „îmbogățire ilicită”. Morari respinge acuzațiile, susținând că sunt motivate politic.

XS
SM
MD
LG