Linkuri accesibilitate

Platforma „DA” ar putea merge la Curtea Supremă pentru a bloca deschiderea de noi secții de votare în stânga Nistrului


Podul peste Nistru între Tiraspol și Bender, februarie 2021
Podul peste Nistru între Tiraspol și Bender, februarie 2021

Platforma DA a contestat decizia CEC privind majorarea numărului secțiilor de votare în regiunea Transnistreană, inclusiv în zone necontrolate de autoritățile constituționale ale Republicii Moldova, dar Curtea de Apel a declarat cererea inadmisibilă, se arată într-un comunicat de presă al partidului. Platforma DA vrea să conteste acum decizia la Curtea Supremă de Justiție și va cere sancțiuni disciplinare pentru judecătorii care au examinat această cauză.

O contestație similară, privind secțiile de votare în stânga Nistrului, a fost formulată și de Alianța pentru Unirea Românilor (AUR).

În premieră, CEC a decis deschiderea a două secții de votare la Bender și una la Corjova, afirmând că a primit asigurări că poate fi asigurată securitatea votului. Ulterior însă, SIS a avertizat că aceste secții de votare, care nu se află pe teritoriul controlat direct de autoritățile de la Chișinău, ar putea ridica probleme se securitate iar președintele CEC a declarat că decizia ar putea fi revizuită. CEC s-a reunit din nou marți, 8 iunie, când a ridicat la 146 numărul de secții de voatre deschise peste hotare dar nu a discutat și problema votului din stânga Nistrului.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG