Linkuri accesibilitate

În lupta pentru șefia PNL din România, liderul partidului, Ludovic Orban vrea să întărească aripa conservatoare


Ludovic Orban, lider PNL, fost premier al României, în biroul de la Chișinău al Europei Libere (2018).
Ludovic Orban, lider PNL, fost premier al României, în biroul de la Chișinău al Europei Libere (2018).

În România, preşedintele Partidului Național Liberal de guvernare, Ludovic Orban, candidat la președinția partidului în alegerile interne din septembrie, a declarat duminică – la Bacău - că liberalii trebuie să sprijine valorile tradiţionale ale românilor, precum familia, biserica, satul românesc, comunitatea. Totodată a adăugat că PNL are parteneri de guvernare care de multe ori se comportă ca şi cum „nu s-ar fi născut în România”, relatează Agerpres. O referire la USR-Plus.

„...suntem un partid care este născut din fibra poporului român, un partid care ţine cont de toată matricea componentă a personalităţii României, noi trebuie să fim partidul care are forţa şi capacitatea de a apăra fiecare român, indiferent unde este el, că este în România sau că trăieşte în orice ţară din Europa sau din lume”a mai spus Orban.

Orban a făcut declarațiile în contextul în care în interiorul PNL există mai mulți influenți lideri de organizații județene cu vederi conservatoare, iar susținerea lor este o miză pentru ambii candidați la șefia partidului – Ludovic Orban sau premierul Florin Cîțu.

Până acum, nici unul dintre cei doi candidați la președinția PNL nu și-a făcut cunoscut programul de candidat și marile linii ideologice.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG