Linkuri accesibilitate

Poliția din Belarus a reținut zeci de oameni la Minsk


Poliția din Belarus a reținut zeci de oameni la Minsk și a folosit gaze lacrimogene și grenade paralizante pentru a dispersa un nou marș împotriva lui Alexandr Lukașenka, pe care protestatarii îl acuză că a falsificat alegerile de luna trecută pentru a obține un nou mandat de președinte.

Zeci de mii de oameni au venit la demonstrație pentru a o inaugura în mod simbolic președintă pe candidata opoziției, Svetlana Țihanovskaia, care a fost forțată să plece în Lituania după alegerile controversate din 9 august, dar spune că este adevărata învingătoare în alegeri.

Protestul are loc după ce Lukașenka și-a organizat în secret și anticipat, pe 23 septembrie, propria ceremonie de învestitură. Uniunea Europeană, Statele Unite, Maria Britanie, Canada nu-l recunosc pe Lukașenka în calitate de președinte al Republicii Belarus, urmând să impună sancțiuni împotriva a zeci de demnitari belaruși considerați responsabili de represiunile brutale din ultimele șapte săptămâni împotriva protestatarilor antiguvernamentali.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG