Linkuri accesibilitate

Poliția pakistaneză îl acuză de terorism pe fostul prim-ministru Khan


Fostul prim-ministru Imran Khan
Fostul prim-ministru Imran Khan

Poliția a înaintat acuzații de terorism împotriva fostului prim-ministru pakistanez Imran Khan, au anunțat autoritățile la 22 august. Această decizie poate tensiona și mai mult tensiunile politice din țară.

Acuzațiile de terorism au fost formulate în urma unui discurs ținut de Khan la Islamabad, în timpul căruia a promis că va da în judecată mai mulți ofițeri de poliție și un judecător și a afirmat că un colaborator apropiat a fost torturat după arestarea sa. Partidul de opoziție al lui Khan, Tehreek-e-Insaf, a publicat online înregistrări video în care apar susținători care înconjoară locuința fostului prim-ministru pentru a împiedica poliția să îl aresteze. Sute de persoane au venit acolo încă din dimineața zilei de 22 august.

Asistentul politic al lui Khan, Shahbaz Gill, a fost arestat și acuzat de trădare la începutul acestei luni, după ce a îndemnat soldații și ofițerii să refuze să se supună „ordinelor ilegale” ale conducerii militare. În conformitate cu legislația pakistaneză, trădarea este pasibilă de pedeapsa cu moartea. Khan, care a venit la putere în 2018, a fost înlăturat în aprilie printr-un vot de neîncredere, opoziția acuzându-l de proastă gestionare economică, pe fondul creșterii inflației și al problemelor economice.

Pe 21 august, Khan a acuzat guvernul că a blocat temporar YouTube pentru a împiedica accesul în direct la discursul său de la un miting politic.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG