Linkuri accesibilitate

Poliția rusă percheziționează locuințele jurnaliștilor care contribuie la programele RFE/RL


Poliția rusă a percheziționat locuințele mai multor jurnaliști care contribuie la programele Serviciului rus al RFE/RL și Idel.Realities, un proiect online care acoperă știrile și evenimentele din regiunea Volga-Urali.

La 17 august, poliția din capitala Republicii Tatarstan din Rusia, Kazan, a percheziționat locuința sociologului Iskander Iasaveiev, care este editorialist pentru proiectul online Idel.Realities. Avocatul lui Iasaveiev, Rim Sabirov, a declarat că poliția i-a dus clientul la Comitetul de Investigații pentru interogatoriu. În acest moment, nu este clar de ce anume Iasaveiev, cunoscut pentru poziția sa deschisă împotriva invaziei neprovocate în curs a Rusiei în Ucraina, a fost reținut pentru interogatoriu.

Între timp, site-ul pro-Kremlin Tatar-Inform a raportat la 17 august că poliția a percheziționat locuințele altor șapte jurnaliști locali care lucrează ca freelanceri sau contribuie la serviciile RFE/RL din Rusia și Tatar-Bașkir, precum și la Idel.Realities. Potrivit Tatar-Inform, perchezițiile au fost legate de articolele jurnaliștilor care acoperă agresiunea continuă a Rusiei împotriva Ucrainei.

Președintele Vladimir Putin a semnat în martie o lege care prevede pedepse lungi cu închisoarea pentru distribuirea de „informații false în mod deliberat” despre operațiunile militare rusești, în timp ce Kremlinul încearcă să controleze discursul oficial despre războiul său din Ucraina.

XS
SM
MD
LG