Linkuri accesibilitate

Poliția suedeză a dezamorsat o bombă găsită la un concert în aer liber la Stockholm


Poliția suedeză a dezamorsat un dispozitiv exploziv găsit la un festival cultural în aer liber din centrul orașului Stockholm la sfârșitul săptămânii trecute, după ce a evacuat sute de persoane din zonă, a anunțat poliția la 22 august.

Dispozitivul exploziv a fost găsit într-un parc din centrul Stockholmului, care se număra printre locurile de desfășurare a Festivalului anual al culturii din capitală, care a avut loc între 17 și 21 august. „Abia după investigația de la centrul național de medicină legală putem spune dacă obiectul era funcțional", a declarat un șef al poliției din districtul Stockholm, Erik Akerlund.

Poliția a deschis o anchetă preliminară pentru distrugere de bunuri publice. Ei au vorbit cu martorii și studiază „un material amplu de camere foto și video” de la fața locului, a precizat acesta.

Festivalul cultural de cinci zile de la Stockholm s-a încheiat la 21 august cu un concert al cântărețului pop iranian Ebi, al cărui nume real este Ebrahim Hamedi și care este un cunoscut disident iranian. Festivalul gratuit a inclus acte muzicale, activități și spectacole în șase zone din capitala suedeză.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG