Linkuri accesibilitate

Politicianul rus Jirinovski ar fi în stare gravă la spital


Vladimir Jirinovski

Președintele Dumei de Stat a Rusiei, Veaceslav Volodin, a declarat că Vladimir Jirinovski este în viață, dezmințind o informație apărută în presa rusă, potrivit căreia politicianul în vârstă de 75 de ani ar fi murit.

Volodin a fost citat de agenția de știri de stat TASS, marți, 25 martie, afirmând că Jirinovski se află în stare gravă la un spital din Moscova, de la începutul lunii martie, după ce a fost testat pozitiv pentru COVID-19 și a făcut pneumonie.

„Starea lui Jirinovski este evaluată ca fiind stabilă, medicii continuă să ofere toată asistența medicală posibilă în această situație”, a adăugat ministerul rus al sănătății într-un comunicat.

Partidul Liberal Democrat al lui Jirinovski a negat, de asemenea, informația, afirmând că „respinge categoric” relatările „false”.

Comentariile lui Volodin au venit la câteva minute după ce agenția de știri de stat RIA l-a citat pe senatorul Aleksandr Proniușkin, care a declarat într-o postare pe Telegram că Jirinovski, a cărui ascensiune politică la începutul anilor 1990 a trezit îngrijorarea Occidentului și a pus în evidență fragilitatea democrației în perioada post-sovietică, a murit la ora locală 10:45, după ce a fost în comă în ultimele 24 de ore.

Ulterior, Proniușkin a șters postarea de pe Telegram, iar șeful Dumei ruse Veaceslav Volodin i-a sugerat senatorului să-și depună mandatul.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG