Linkuri accesibilitate

Polonia: 5,15 milioane de refugiați ucraineni de la începutul războiului


Autoritățile poloneze de frontieră au declarat că 5,15 milioane de persoane s-au refugiat din Ucraina devastată de război în Polonia de la începutul invaziei rusești, pe 24 februarie. În aceeași perioadă, 3,25 milioane de ucraineni s-au întors în țara lor de origine, au declarat oficialii pe 31 iulie.

Pe 30 iulie, numărul celor care au trecut granița în Polonia a fost de 25 400, în timp ce 29 900 au făcut călătoria din Polonia înapoi în Ucraina, au adăugat oficialii. La Varșovia, la 30 iulie, muzicianul britanic Sting a întrerupt un concert pentru a avertiza publicul că democrația este atacată în întreaga lume și pentru a denunța războiul din Ucraina ca fiind „o absurditate bazată pe o minciună”. „Alternativa la democrație este o închisoare, o închisoare a minții. Alternativa la democrație este violența, opresiunea, închisoarea și tăcerea”, a spus Sting.

Polonia a preluat cea mai mare parte a refugiaților care au fugit din Ucraina, dar și alte țări din apropiere au acceptat un număr mare de ucraineni refugiați din calea războiului declanșat de Moscova.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG