Linkuri accesibilitate

Polonia oferă peste un milion de euro pentru modernizarea Institutului Mamei și Copilului


Ministra sănătății, Ala Nemerenco, și omologul său polonez, Adam Niedzielski, în vizită la Institutul Mamei și Copilului
Ministra sănătății, Ala Nemerenco, și omologul său polonez, Adam Niedzielski, în vizită la Institutul Mamei și Copilului

Institutul Mamei și Copilului va fi dotat cu dispozitive medicale în valoare de peste un milion de euro, bani oferiți de Guvernul Poloniei.

Ministrul sănătății al Poloniei, Adam Niedzielski, și ministra sănătății din Moldova, Ala Nemerenco, au agreat, pe 25 iulie, următorii pași privind implementarea unui proiect de modernizare a instituției medicale. Oficialul polonez a vizitat Institutul Mamei și Copilului și a discutat cu medicii și cu administrația instituției.

„Ajutând Institutul, ajutăm și Ucraina, pentru că aici vin și pacienți ucraineni care fug de război”, a spus ministrul polonez.

Prima etapă a proiectului presupune dotarea Institutului Mamei și Copilului cu electroencefalografe, monitoare multifuncționale pentru pacienți, ventilatoare pulmonare neonatale cu frecvență înaltă, defibrilatoare, mese de resuscitare, incubatoare pentru prematuri, ecografe, lămpi și mese de operație, unități de electrochirurgie etc. În proiect este inclusă de asemenea renovarea secțiilor.

Valoarea totală a proiectului constituie circa 1,5 milioane de euro.

În anii 2009-2022, cu suportul Guvernului Poloniei au fost implementate 28 de proiecte în domeniul sănătății, în valoare de jumătate de milion de euro.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG