Linkuri accesibilitate

Polonia: Tentativele de trecere ilegală a frontierei au scăzut de la construirea zidului


Numărul migranților care încearcă să treacă fraudulos granița din Belarus în Polonia a scăzut cu aproape două treimi de când autoritățile poloneze au construit un zid de-a lungul frontierei.

La 11 iulie, agenția poloneză de control al frontierei a declarat că a înregistrat 1766 de încercări de trecere a frontierei în luna martie. În iunie, numărul a scăzut la 596, potrivit unui purtător de cuvânt citat de agenția de presă PAP. La sfârșitul lunii iunie, Polonia a declarat că a terminat de ridicat gardul de oțel care se întinde de-a lungul frontierei cu Belarus pentru a opri fluxul de migranți ilegali, după ce zeci de mii de persoane, majoritatea din Orientul Mijlociu, au încercat anul trecut să intre în țara membră a UE de pe teritoriul belarus.

Ministrul polonez de interne, Mariusz Kaminski, declara la 30 iunie că construcția zidului de oțel înalt de 5,5 metri și lung de 186 de kilometri „ne va separa de dictatura sumbră a lui Lukașenko", pe care Occidentul îl acuză că a canalizat în mod voit afluxul de migranți pentru a destabiliza regiunea.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG