Linkuri accesibilitate

Polonia: un imigrant irakian a murit în apropierea graniței cu R. Belarus


Poliția de frontieră poloneză și migranți ilegali care au venit din Belarus
Poliția de frontieră poloneză și migranți ilegali care au venit din Belarus

Poliția de frontieră din Polonia spune că un imigrant irakian a murit în apropierea graniței cu R. Belarus, a patra moarte de acest fel în zonă în ultima săptămână. Incidentul a avut loc pe fondul unei creșteri a imigrației ilegale la frontiera estică a Uniunii Europene, un proces despre care oficiali ai țărilor estice și de la Bruxelles spun că este dirijat de către autoritățile de la Minsk.

Autoritățile poloneze au spus la 24 septembrie că imigrantul a murit „probabil în urma unui atac de cord” și în ciuda eforturilor medicilor de a-l resuscita, când poliția de frontieră a reținut în seara precedentă un grup de 500 de persoane.

Un purtător de cuvânt al Comisiei Europene a spus că este esențial ca Polonia să îndeplinească în mod eficient sarcinile de gestionare a frontierelor, dar nu „în detrimentul vieții umane”. El a îndemnat autoritățile țărilor membre să asigure îngrijirea și asistența necesară imigranților opriți la graniță și a spus că ar fi o „idee bună” trimiterea pe teren a unei misiuni europene Frontex.

Varșovia nu a invitat personalul Frontex, spunând până acum că poate gestiona situația. Polonia și Lituania se confruntă cu un val de imigranți, în special din Irak și Afganistan, care la asaltează granițele venind din Belarus.

Oficialii europeni spun că este un proces organizat de regimul lui Aleksandr Lukașenka pentru a pedepsi țările europene pentru sancțiunile impuse Minskului din cauza reprimării protestelor pro-democrație.

XS
SM
MD
LG