Linkuri accesibilitate

Posibil sabotaj | Incendiul de pe un câmp petrolifer iranian a fost stins


Incendiu în zona de extracție a petrolului Shadegan

Oficialii iranieni din domeniul petrolier au declarat că un incendiu izbucnit la câmpul petrolifer Shadegan din sud-vestul țării a fost stins, pe fondul afirmațiilor că ar fi fost provocat ca un act de sabotaj.

Incendiul a izbucnit la începutul zilei de 13 septembrie, după „declanșarea de către elemente necunoscute”, dar a fost pus rapid sub control, a declarat pentru televiziunea de stat Qobad Nasseri, șeful companiei Maroon Oil and Gas Production Company, care exploatează Shadegan.

Agenția de știri de stat IRNA a declarat că incendiul a fost stins. „Pagubele sunt în curs de evaluare, dar câmpul va reveni la producție în scurt timp”, a declarat Nasseri. Se pare că incendiul a avut loc la unul dintre cele aproximativ 20 de puțuri active din Shadegan, a cărui capacitate de producție este estimată la aproximativ 70 000 de barili pe zi.

Shadegan este situat în provincia Khuzestan, unde locuiește minoritatea arabă din Iran. Regiunea a fost, mult timp, scena unor tulburări antiguvernamentale. Atacurile sunt rare în Iran, dar o serie de situri militare și nucleare sensibile au fost vizate în ultimii ani. Iranul a acuzat Israelul de mai multe atacuri asupra unor instalații și oameni de știință legați de programul său nuclear. Israelul nu a negat și nici nu a confirmat aceste acuzații.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG