Linkuri accesibilitate

Posibila implicare a unor cetățeni tadjici în incidentul armat din Rusia, investigată la Dușanbe


Recruții ruși mobilizați fac antrenament, pe un poligon militar
Recruții ruși mobilizați fac antrenament, pe un poligon militar

Autoritățile tadjice investighează informațiile de presă potrivit cărora doi cetățeni tadjici ar fi fost implicați într-un schimb de focuri de armă la o bază de antrenament militar din Rusia în weekend, soldat cu cel puțin 11 ruși morți și cel puțin 15 răniți.

Ministerul de Interne din Tadjikistan a transmis pentru RFE/RL o declarație pe 17 octombrie în care afirmă că „Ambasada Tadjikistanului la Moscova încearcă să clarifice dacă au fost sau nu implicați în împușcăturile mortale cetățeni tadjici”.

Între timp, rudele unui bărbat tadjik în vârstă de 24 de ani, Ehson Aminzoda, au declarat pentru RFE/RL că autoritățile ruse l-au identificat ca fiind unul dintre bărbații care au deschis focul pe 15 octombrie în timpul unui antrenament militar în apropiere de orașul rus Belgorod, în apropiere de granița cu Ucraina.

Fratele mai mare al lui Ehson Aminzoda, Firuz, care locuiește și lucrează la Moscova, a declarat pentru RFE/RL că autoritățile ruse l-au informat că fratele său a fost identificat ca fiind unul dintre cei care au tras. „Procuratura militară [din Moscova] m-a convocat. Ieri, am fost informat despre ceea ce s-a întâmplat. Nu știm cum a ajuns în Belgorod. Fratele meu nu era un terorist și nici nu avea astfel de gânduri. Era un migrant obișnuit care dorea să muncească și să își construiască o viață”, a declarat Firuz Aminzoda.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG