Linkuri accesibilitate

Posibile negocieri la nivel european pentru a soluţiona criza migranţilor de la granița dintre Polonia și Belarus


Cancelara Germaniei Angela Merkel şi preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko au convenit cu privire la începerea unor negocieri la nivel european pentru a soluţiona criza migranţilor, în desfăşurare la frontiera dintre Uniunea Europeană şi Belarus, a anunţat miercuri seară agenţia de presă BelTa.

Granița UE-Belarus: criza se adâncește
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:17 0:00

Merkel şi Lukaşenko au discutat despre asistenţa umanitară pentru migranţii blocaţi la frontiera dintre Uniunea Europeană şi Belarus, într-o rară convorbire telefonică ulterioară deciziei Bruxellesului de extindere a sancţiunilor contra autorităţilor de la Minsk.

În ultimele zile, forţele poloneze au făcut uz de gaze lacrimogene, tunuri cu apă şi grenade asurzitoare împotriva migranţilor concentraţi în apropierea satului Kuznica, la frontiera cu Belarus, după ce aceştia au aruncat cu pietre în direcţia forţelor de ordine poloneze, rănind mai mulţi membri ai acestora.

Potrivit autorităţilor poloneze, mai mult de 20.000 de poliţişti, grăniceri şi militari asigură securitatea frontierei în zona unde sunt masaţi migranţii, în apropiere de Kuznica. Uniunea Europeană consideră acțiunile Minskului drept un ” război hibrid”împotriva Uniunii Europene, ca răspuns la sancțiunile impuse de Bruxelles împotriva regimului lui Aleksandr Lukashenka.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG