Linkuri accesibilitate

Post-Brexit: noi condiții de călătorie, ședere și muncă în Marea Britanie


De la 1 ianuarie 2021, Marea Britanie a părăsit definitiv Uniunea Europeană.
De la 1 ianuarie 2021, Marea Britanie a părăsit definitiv Uniunea Europeană.

De la 1 ianuarie, odată cu ieșirea definitivă a Marii Britanii din Uniunea Europeană, intră în vigoare și noi reguli de călătorie, ședere și lucru pentru cetățenii din țările UE.

Românii vor putea călători în Marea Britanie doar în baza cărţii de identitate până pe 30 septembrie 2021. După această dată, este obligatorie prezentarea unui paşaport.

Românii vor putea petrece până la 6 luni pe an în Marea Britanie în calitate de turişti, însă cei care vor să muncească sau să studieze în acea perioadă vor avea nevoie de viză.

De la 1 ianuarie 2021, românii care vor dori să muncească sau să studieze mai mult de 6 luni în Regat vor avea nevoie de viză. De la 1 ianuarie 2021, Regatul Unit va implementa un nou sistem de imigraţie bazat pe puncte (PBS – Point-based immigration system) care se aplică cetăţenilor europeni, implicit românilor.

Guvernul român a lansat platforma www.brexit.gov.ro, cu informaţii structurate pe cinci categorii: mediul de afaceri, transport, mobilitate, reglementări vamale, justiţie.

XS
SM
MD
LG