Linkuri accesibilitate

Partidul Platforma Demnitate și Adevăr anunţă noi proteste anti-guvernamentale


Membri ai Partidului Platforma Dreptate şi Adevăr
Membri ai Partidului Platforma Dreptate şi Adevăr

Mitingul anunțat pentru acest sfârșit de săptămână la Chișinău pare să dea startul unor manifestații și acțiuni politice de amploare.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:47 0:00
Link direct


În vreme ce disputa mediatică a președintelui cu guvernarea ia amploare, opoziția se pregătește de proteste împotriva tuturor, considerându-i pe democrații lui Vlad Plahotniuc și pe socialiștii lui Igor Dodon aripi ale aceleiași „puteri hibrid”.

Acțiunea de protest anunțată pentru duminică 17 septembrie, va începe, spun organizatorii, în scuarul Parlamentului și va continua la sediul postului public de televiziune Moldova 1, întrucât Piața Marii Adunări Naționale va găzdui în acea zi un campionat internațional al gărzilor de corp.

Cele două evenimente nu se vor încurca una pe alta, spune liderul Platformei Demnitate și Adevăr Andrei Năstase:

„Pe noi nu ne sperie nici un fel de bodyguard. Noi suntem între oameni, nu avem nici un fel de problemă, nici cu bodyguarzii, nici cu o altă categorie de cetățeni. Pe 17 septembrie vom protesta, așa cum am anunțat, în fața Parlamentului Republicii Moldova. Vom cere în continuare anularea votului mixt, vom cere în continuare dreptul de a ne adresa societății chiar de la Moldova 1. Iată de ce, pe data de 17, în itinerarul nostru intră și Moldova 1 ca punct de protest.”

Protestul anunțat pentru acest sfârșit de săptămână pare să dea startul unor manifestații și acțiuni politice de amploare.

Pentru duminica următoare, din 24 septembrie, președintele Igor Dodon a anunțat alte acțiuni de protest, cu participarea simpatizanților Partidului Socialiștilor din Republica Moldova.

Anterior, șeful statului a anunțat că oamenii vor fi chemați să participe la acțiuni de protest nu doar la Chișinău, dar în mai multe orașe ale republicii.

Manifestațiile vor fi organizate ca urmare a respingerii referendumului inițiat de Igor Dodon, în cadrul căruia șeful statului ar fi vrut să obțină inclusiv sprijin pentru extinderea împuternicirilor prezidențiale ca să poată dizolva legislativul.

Acțiunea este lansată în prag de an electoral, când alegerile se vor desfășura în baza votului mixt, iar alături de lista partidelor cetățenii vor ștampila în premieră și lista candidaților uninominali ...

Despre demararea în această lună a unor activități politice la scară națională au mai anunțat astăzi tot liderii formațiunii politice „Platforma DA”. Este vorba de campania „Un milion de mâini”, precum i-a zis Andrei Năstase, potrivit căruia membrii partidului vor ajunge în perioada următoare în gospodăriile a cel puțin o terime din populația țării:

„Platforma „Demnitate și Adevăr” lansează astăzi o campanie națională și ne propunem ca în următoarea perioadă să ajungem la cel puțin un milion dintre cetățenii Republicii Moldova, indiferent unde s-ar afla, fie în cele mai îndepărtate sate, chiar și în diasporă. O noutate va fi întâlnirea noastră cu oamenii la ei acasă.”

Acțiunea este lansată în prag de an electoral, când alegerile se vor desfășura în baza votului mixt, iar alături de lista partidelor cetățenii vor ștampila în premieră și lista candidaților uninominali.

În acest context, este cu atât mai importantă popularizarea nu doar a formațiunilor politice, dar și a oamenilor care, eventual, ar putea candida în cadrul viitorului scrutin parlamentar.

  • 16x9 Image

    Nicu Gușan

    Sunt editor la Europa Liberă Moldova din 2022. Până atunci am făcut jurnalism radio, multimedia, documentare TV și reportaje video. Îmi place să cred că sunt omul orchestră în domeniu și știu să fac un produs cap-coadă, de la pre-documentare până la publicare și promovare. Jurnalismul digital, storytelling-ul social media și investigațiile sunt lucruri pe care le admir mai ales la colegii pricepuți în ale meseriei. Învăț în fiecare zi.

Previous Next

XS
SM
MD
LG