Ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi, a spus că refuzul președintei Maiei Sandu de a aproba plecarea din post a colegilor lui de cabinet demisionari ar echivala cu practica muncii forțate. Nagacevschi a postat o asemenea interpretare pe contul său de Facebook după ce a devenit cunoscut că noua șefă a statului l-a informat pe premierul demisionar Ion Chicu că nu poate semna decrete de aprobare a demisiei lui și altor trei miniștri: al Finanțelor, Economiei și Sănătății. Toți patru au spus că vor sta în posturi cu titlu de interimat doar până la 31 decembrie. Unimedia o citează pe Olesea Stamate, consiliera Maiei Sandu pe teme de justiție, care răspunde că „nimeni nu obligă pe nimeni la muncă forțată”, dar adaugă: „Atâta timp cât legea nu reglementează această procedură, nu am considerat judicios să emitem un decret în acest sens.”
Președinția dă replica lui Nagacevschi, care spune că miniștrii demisionari ar fi puși să facă „muncă forțată”

Cele mai citite
1
Criza energiei: cum își distruge Moldova pădurile și cine este Andrew Tate, toxicul „influencer” britanic arestat în România
2Anatol Țăranu: solicitarea Maiei Sandu privind sistemele de apărare antiaeriană va fi examinată „la modul cel mai serios”
3Scandal în jurul concursului pentru funcția de șef al PCCOCS
4Tancurile de luptă occidentale vor schimba mersul războiului din Ucraina? Opiniile experților