Linkuri accesibilitate

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, pledează pentru întărirea sistemului european de sănătate


Ursula von der Leyen

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a făcut apel la solidaritate între țările Uniunii Europene în lupta cu noul coronavirus și s-a pronunțat pentru întărirea sistemului european de sănătate. Politiciana germană a vorbit, miercuri, în Parlamentul European, unde și-a ținut primul discurs despre „starea uniunii” de când a preluat funcția cu aproape un an în urmă.

Von der Leyen a mai spus că actuala Comisie Europeană va încerca să consolideze Agenția Europeană pentru Medicamente și Centrul European pentru Prevenirea Maladiilor, dar și să creeze o nouă agenție europeană pentru dezvoltarea cercetării biomedicale. În Uniunea Europeană, politica în domeniul sănătății rămâne de competența țărilor membre, care, de la izbucnirea pandemiei de COVID-19, au aplicat măsuri separate și diferite pentru a limita răspândirea infecției, inclusiv la traversarea granițelor interne, în ciuda apelurilor Bruxelles-ului la un răspuns coordonat.

În discursul de miercuri, Ursula von der Leyen a mai anunțat intenția Comisiei Europene de a propune țărilor membre o nouă țintă de reducere a emisiilor nocive până în 2030, la 55% din nivelul anului 1990. Actuala țintă prevede o reducere de doar 40%.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG