Linkuri accesibilitate

Președinta Maia Sandu se consultă cu fracțiunile parlamentare asupra alegerilor anticipate


Liderii fracțiunii parlamentare PSRM i-au spus președintei Maia Sandu la consultări purtate luni că pledează pentru alegeri parlamentare anticipate, în urma demisiei recente a guvernului Chicu.

„Am spus că pledăm pentru alegeri anticipate, dacă doamna președintă nu mai are întrebări, noi am plecat”, a declarat jurnaliștilor Corneliu Furculiță, liderul celei mai mari fracțiuni din parlamentul actual, după întrevederea de la președinție, care a durat doar câteva minute.

Sandu se întâlnește azi cu toate fracțiunile parlamentare, inclusiv cu a fostului său partid PAS. Toate fracțiunile au spus că doresc anticipate pentru că parlamentul actual ales în februarie 2019 în sistemul electoral mixt, anulat ulterior, nu mai reprezintă voința alegătorilor, mai ales în urma victoriei covârșitoarea a Maiei Sandu în alegerile prezidențiale din noiembrie.

Anticipatele sunt cerut și de noua președintă, dar forțele politice au opinii diferite despre data când trebuie să aibă loc. Alegerile sunt posibile legal la expirarea a 90 de zile de la demisia guvernului Chicu, pe 23 decembrie, și dacă eșuează trei tentative de instalare a unui guvern nou.

Previous Next

XS
SM
MD
LG