Linkuri accesibilitate

Președinta Parlamentului European: Sancțiunile sunt prețul plătit pentru democrație


De la stânga la dreapta: Olena Zelenska, președinta Parlamentului European, Roberta Metsola, și președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, Strasbourg, 14 septembrie 2022
De la stânga la dreapta: Olena Zelenska, președinta Parlamentului European, Roberta Metsola, și președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, Strasbourg, 14 septembrie 2022

Președinta Parlamentului European, Roberta Metsola, a lăsat să se înțeleagă că Uniunea Europeană ar putea impune mai multe sancțiuni Rusiei pentru invazia acesteia în Ucraina, afirmând într-un interviu acordat RFE/RL că cetățenii blocului trebuie să înțeleagă că „prețul plătit pentru democrație trebuie să fie plătit în continuare”.

Metsola, care a vorbit cu RFE/RL în marja Comunității Politice Europene din 6 octombrie de la Praga, a declarat că sancțiunile impuse până acum încep să se simtă și că ar putea fi aplicate și altele. Întotdeauna pot fi puse mai multe persoane pe lista de sancțiuni, a spus ea.

Deși a spus că sancțiunile „au început să muște”, ea a adăugat: „Sunt ele suficiente pentru a-l doborî pe [președintele rus Vladimir] Putin? Sunt suficiente pentru a ne asigura că cercul din jurul regimului lui Putin le simte cu adevărat? Aș spune că trebuie să facem mai mult”, a spus ea.

Cel de-al optulea pachet de sancțiuni al UE care vizează Rusia a fost adoptat oficial pe 6 octombrie, după ce a obținut votul final în ziua precedentă. Metsola a recunoscut că au existat îngrijorări cu privire la cât timp vor mai fi dispuși cetățenii UE să accepte cele mai dure măsuri, în contextul creșterii costurilor energiei și a inflației, dar a spus că este important să nu se instaleze „oboseala ucraineană".

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG