Linkuri accesibilitate

Președintele Consiliului European așteptat la Chișinău


Charles MIchel, președintele Consiliului European la summitul virtual al UE de la Bruxelles, 25 februarie 2021.

Charles Michel, președintele Consiliului European, va face o vizită în Republica Moldova, Georgia și Ucraina, cele trei țări din vecinătate Rusiei pe care UE încearcă să ferească de sfera de influență a Kremlinului. Vizita va avea loc în perioada 28 februarie – 3 martie, potrivit unui comunicat al instituției.

Vizita oficialului european vine la două săptămâni după vizita la Moscova a înaltului reprezentant al UE pentru politică externă, Josep Borell, catalogată de analiști și de mulți europarlamentari drept un dezastru diplomatic.

Vizita lui Borell, dublată de incapacitatea UE de a adopta sancțiuni relevante la adresa Rusiei, a subminat serios prestigiul diplomatic al blocului european în sud-estul continentului, comentează agenția G4media.

Vineri se așteaptă însă formalizarea deciziei miniștrilor europeni de externe de a sancționa o serie de oficialități ruse pentru arestarea opozantului Alexei Navalnîi și reprimarea brutală a protestelor, sancțiuni care vor fi impuse pentru prima dată în baza unui nou mecanism UE gândit să penalizeze abuzurilor împotriva drepturilor omului.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG