Linkuri accesibilitate

Președintele Consiliului European va vizita Chișinăul pe 4 mai


Charles Michel și Maia Sandu

Președintele Consiliului European, Charles Michel, urmează să vină în vizită săptămâna viitoare, pe 4 mai, la Chișinău. Pe agenda vizitei se află o întâlnire cu președinta Republicii Moldova.

Zilele trecute, Charles Michel spunea pe pagina sa de Twitter că ține legătura în permanență cu Maia Sandu pe tema recentelor incidente din regiunea transnistreană. Totodată, oficialul european avertiza că „Transnistria nu trebuie folosită ca un cal troian pentru a exacerba tensiunile din regiune”.

La începutul acestei săptămâni, în regiunea transnistreană au avut loc mai multe incidente care au crescut tensiunea la frontiera cu Ucraina și au pus în pericol stabilitatea regională.

Președinta Maia Sandu spunea marți, după o ședință de urgență a Consiliului de Securitate, că ar fi vorba despre forțe din regiune „care sunt interesate de destabilizarea situației în Republica Moldova.” Statele Unite și România au condamnat escaladarea tensiunilor, oferindu-și susținerea.

Charles Michel a mai fost recent în regiune. Pe 20 aprilie a făcut o vizită-surpriză la Kiev, în semn de susținere pentru Ucraina invadată de armata rusă.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG