Linkuri accesibilitate

Președintele Dodon se declară convins că spitalele vor face față creșterii numărul de infectări cu Covid-19


Într-un interviu cu Europa Liberă, președintele Igor Dodon – care candidează pentru un al doilea mandat– s-a declarant convins că în Republica Moldova „sistemul medical face față,” actualei crești de noi cazuri de infectare cu coronavirus. Mai mult, președintele a spus că „în Republica Moldova numărul de decese din cei infectați este cel mai jos din regiune, pentru că procentajul, așa-numitul indicator, indicele fatalității mi se pare că e 2,5-2,6, în Europa media e peste 5, în România e 4,6, în Italia e 12, la noi e 2,5”. Este vorba de numărul de decese la suta de cazuri de contaminare.

Rata mortalității legată de Covid-19 se calculează însă la suta de mii de locuitori și acest indice arată o deteriorare a situației în R. Moldova.

Potrivit Universității american Johns Hopkins, ale cărei date sunt folosite și de Organizația Mondială a Sănătății, rata mortalității în R. Moldova legată de Covid-19 este de 44,6, comparat cu România vecină care are o rată de 30,1, Rusia, 16,6 si Ucraina cu aproape 13. În Europa, potrivit acestei statistici, cea mai mare rată de mortalitate se înregistrează acum în Belgia, cu 91 de decese la 100 de mii de locuitori.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG