Linkuri accesibilitate

Președintele Donald Trump a lăudat răspunsul la coronavirus al administrației sale 


Președintele Donald Trump

Președintele Statelor Unite Donald Trump a găzduit un eveniment la Casa Albă pentru a marca, sâmbătă, Ziua Independenței a Statelor Unite. Evenimentul s-a încheiat cu focuri de artificii. Pe teritoriul american, din cauza pandemiei de coronavirus aproximativ 80 la sută din evenimente au fost anulate anul acesta. La Casa Albă, Trump a lăudat răspunsul la coronavirus al administrației sale chiar dacă numărul morților este de peste 130.000.

Donald Trump a repetat și acuzațiile lansate din discursul său de la Muntele Rushmore, cu o zi înainte, unde a condamnat ceea ce el a numit „gloatele furioase” și „stânga radicală”, „marxiștii” și „hoții” care ar fi, în opinia sa, un pericol pentru valorile și istoria americană. În timp ce vorbea, protestatarii s-au adunat la Black Lives Matter Plaza, în fața Casei Albe și au mers pe străzile blocate. Zona din fața Casei Albe a fost în ultima lună un punct important al manifestațiilor împotriva brutalității polițienești și a inegalității rasiale în urma uciderii afro-americanului George Floyd de către un polițist alb, la sfârșitul lunii mai.

Fostul vicepreședinte Joe Biden, care se va confrunta cu președintele Trump la alegerile prezidențiale din noiembrie, a vorbit în mesajului său de Ziua Independenței despre egalitatea rasială. Într-un videoclip, Biden a spus că America trebuie să continue să se străduiască să îndeplinească idealul egalității oamenilor. „Avem șansa de a smulge rădăcinile rasismului sistemic din această țară”, a spus Biden. „Avem șansa de a da viață cuvintelor care au fondat această națiune.”

XS
SM
MD
LG