Linkuri accesibilitate

Președintele Franței Emmanuel Macron a fost diagnosticat pozitiv pentru COVID-19


Emmanuel Macron
Emmanuel Macron

Președintele Franței Emmanuel Macron a fost diagnosticat pozitiv pentru COVID-19, a anunțat site-ul oficial al președinției franceze. Potrivit sursei citate, președintele francez de 42 de ani, și aflat la primul mandat, a fost testat după apariția primelor simptome, și se va autoizlova pentru șapte zile, timp în care își va continua activitatea de la depărtare.

Oficiul primului ministru Jean Castex a anunțat ceva mai tîrziu că acesta nu are simptome, dar se va autoizola și el, din cauză că a venit recent în contact cu Macron. Castex și-a contramandat o vizită la Senatul francez unde urma să de detalii despre strategia de vaccinare națională contra COVID-19. Franța a fost una din cele mai afectate țări europene de pandemia coronavirus.

Puțin după anunțul carantinării lui Macron, oficiul premierului spaniol Pedro Sanchez a anunțat că și acesta va intra în izolare pînă în 24 decembrie. Sanchez și Macron au luat prînzul împreună la Paris în 14 decembrie. Se relatează că și președintele Consiliului European Charles Michel a intrat în izolare, pentru că s-a întîlnit cu Emmannuel Macron săptămâna aceasta. Michel a fost testat negativ două zile după ce a plecat de la Paris.

Se preconizează ca imunizarea cu vaccinul fabricat în comun de compania germană BioNTech și cea americană Pfizer să înceapă în Uniunea Europeană în 27 decembrie, după ce va fi vaccinul va fi aprobat de Agenția Europeană a Medicamentelor, probabil în 21 decembrie. Vaccinul este deja dministrat în Statele Unite, Marea Britanie și Canada.

XS
SM
MD
LG