Linkuri accesibilitate

Președintele indonezian Joko Widodo: Putin și Xi vor veni la summitul G20 din noiembrie


Președintele indonezian Joko Widodo
Președintele indonezian Joko Widodo

Președintele rus Vladimir Putin și președintele chinez Xi Jinping intenționează să participe la summitul G20 care va avea loc pe insula indoneziană Bali în perioada 15-16 noiembrie, a declarat președintele indonezian Joko Widodo la 19 august.

Widodo a mai spus că a fost invitat și președintele ucrainean Volodimir Zelenski, chiar dacă Ucraina nu este membră a G20. Acesta ar fi confirmat că va participa fie în persoană, fie virtual.

Xi nu a făcut călătorii în afara țării de la începutul pandemiei COVID-19. Luna trecută, el a făcut prima sa călătorie în afara Chinei continentale, când s-a deplasat la Hong Kong.

Jakarta s-a confruntat cu presiuni occidentale pentru a-l exclude pe Putin din cauza invaziei neprovocate a Rusiei în Ucraina. Cu toate acestea, Indonezia a încercat să mențină o poziție neutră, iar Widodo a vizitat atât Kievul, cât și Moscova în acest an.

Summitul G20 are loc, de asemenea, într-un moment de mare tensiune între China și Statele Unite cu privire la statutul Taiwanului și la pretențiile chineze în Marea Chinei de Sud.

XS
SM
MD
LG