Linkuri accesibilitate

Președintele Macron promite să ajute la medierea conflictului din Belarus


Lidera opoziției din Belarus, Svetlana Țihanovskaia vorbește cu presa după întrevederea cu președintele francez Emmanuel Macron, Vilnius, Lituania, 29 septembrie 2020.

Preşedintele francez Emmanuel Macron a promis marţi, în timpul unei întrevederi cu lidera opoziţiei belaruse Svetlana Tihanovskaia, că va ajuta la medierea crizei politice din Belarus. Cei doi s-au întâlnit în Lituania, unde s-a refugiat Țihanvskaia imediat după alegerile prezidențiale din Belarus, din 9 august și izbucnirea protestelor masive împotriva falsificării scurtinului.

Potrivit Svetlanei Tihanovskaia, președintele Macron a promis că „va face tot ce-i stă în putinţă pentru a-i elibera pe toţi prizonierii politici" din Belarus.

Mii de persoane au fost reținute, sute dintre ele au fost maltratate de forțele de ordine în cursul protestelor la care se cere demisia președintelui Lukașenka și organizarea de alegeri corecte, sub supraveghere internațională.

Între timp, Lukașenka, aflat la putere de 26 de ani, a depus jurământul ca președinte într-o ceremonie secretă deși realegerea sa nu este recunoscută nici de Statele Unite, nici de Uniunea Europeană.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG