Linkuri accesibilitate

Președintele Radio Europa Liberă/Radio Liberty vizitează Asia Centrală


Președintele RFE/RL, Jamie Fly
Președintele RFE/RL, Jamie Fly

În timpul vizitei efectuatde în Uzbekistan și Kazahstan în această săptămână, președintele și directorul general al Radio Europa Liberă/Radio Liberty (RFE/RL), Jamie Fly, s-a întâlnit cu oficiali guvernamentali, activiști pentru drepturile omului și jurnaliști independenți pentru a discuta despre rolul vital pe care jurnalismul RFE/RL îl joacă în promovarea democrației în regiune.

În Uzbekistan, Fly s-a întâlnit cu Tanzila Narbaeva, președinta Senatului și cu Asadjon Khodjaev, directorul Agenției de informare și comunicare în masă, precum și cu oficiali din alte câteva instituții guvernamentale. Fly a discutat cu guvernul uzbek despre interesul RFE/RL de a-și îmbunătăți capacitatea de a relata din interiorul Uzbekistanului pentru publicul uzbek. postul de radio a fost nevoit să-și închidă biroul din Tașkent în 2005, în urma presiunilor guvernului asupra jurnaliștilor RFE/RL. De asemenea, Fly a solicitat guvernului să înceteze să mai blocheze site-ul RFE/RL în limba uzbecă.

Fly s-a întâlnit, de asemenea, cu Komil Allamjonov, președintele consiliului de administrație al Fundației publice pentru susținerea și dezvoltarea mass-mediei naționale, precum și cu un grup de bloggeri și activiști uzbeci pentru a discuta despre situația libertății presei în Uzbekistan.

În timpul vizitei sale în Kazahstan, Fly s-a întâlnit cu Aida Balaeva, adjunctul șefului administrației prezidențiale, Roman Vassilenko, ministrul adjunct al afacerilor externe, și Askar Umarov, ministrul informațiilor și dezvoltării sociale. În cadrul întâlnirilor cu oficialii, Fly a discutat despre angajamentul RFE/RL de a realiza reportaje independente pentru publicul kazah și despre planurile guvernului kazah de a reforma legea kazahă privind mass-media.

În timpul vizitei lui Fly, RFE/RL a lansat un proiect special, „Victimele din sângerosul ianuarie”, cuprinzând numele și poveștile victimelor revoltei din 5-8 ianuarie din Kazahstan și a organizat un eveniment la Almaty cu alte organizații media și grupuri pentru drepturile omului pentru a discuta despre efortul de a descoperi adevărul despre cei care au fost uciși.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG